Hij is coach en belt me in opperste verwarring op. Hij heeft een nieuwe cliënte die hij meteen zeer aantrekkelijk vindt. Niet allen qua uiterlijk maar ook als mens. Hij heeft zich professioneel opgesteld. Toch heeft hij de indruk dat zij hem ook zeer aantrekkelijk vindt. En plotseling is het gebeurd ….ze hebben gezoend. Vanzelfsprekend kan dat absoluut niet binnen een professionele relatie. “Wat moet ik doen???”

‘Ogenblikkelijk stoppen’ is zonder meer mijn antwoord.
De aantrekkingskracht is groot. Zo groot dat de dame in kwestie haar partner en kinderen vergeet in het bijzijn van haar coach. De coach stuitert alleen al bij de gedachte aan haar.

“Hoe herken je het onderscheid tussen verliefd en fysieke aantrekkingskracht?”, vraag ik hem. ‘Ze is zo zorgzaam voor anderen, ze heeft mensenkennis, ze kan goed luisteren, ze begrijpt het!’
Al zijn antwoorden zijn projecties. Door de roze wolk van aantrekkingskracht is zij de personificatie geworden van de moeder, de maagd en de hoer in één. En die bestaat écht niet. Net zo min als de prins op het witte paard.
Zoals meestal het geval, is ook deze verliefdheid gedoemd in rook op te gaan.

Het beëindigen van deze aantrekkingskracht en verliefdheid vraagt wel om aandacht en zorg. Gelukkig is de coach verstandig genoeg om geen gesprekken meer met de cliënte te hebben. Ze zien elkaar wel eens in een cafétje. Ook sms’en en mailen ze voortdurend. Dat levert natuurlijk nog meer aangename spanning op.

en en mailen en elkaar niet meer te zien en door zijn focus op zijn werk te leggen .
Al snel merkt hij dat er weer ruimte komt in zijn denken en kunnen we de roze wolk ontmantelen. Hij kan toegeven dat het uitsluitend fysieke aantrekkingskracht is die hij niet in daden wil omzetten. Hij kiest voor zijn integriteit als coach en respect voor de cliënte.
Hij heeft een afrondend gesprek met haar en verwijst haar naar een andere coach.
Een schadevrij avontuur voor beiden.