Ook al begrijp je de woorden, hoe je ze interpreteert kan zomaar voor misverstanden zorgen.

Blijven communiceren…. en je wordt toch verstaan.

Dag Kees, Het einde van ons prettige gesprek ervaarde ik toch ietwat als abrupt. Hopelijk

heeft Eric zijn trein nog gehaald.

Dag Inga, Ik heb het ook als een prettig gesprek ervaren. Jammer dat je het afscheid als abrupt hebt ervaren. Ik had me meer als gastheer kunnen gedragen en jullie naar beneden begeleiden. Ik voelde me op dat moment eerder zoals in een openbare ruimte waar ik aan tafel afscheid neem en ieder zijns weegs gaat. Moet ik dus beter op letten.

Oh, je pakt ‘m heel anders op dan ik bedoelde, Kees. Ik bedoelde dat ik het leuk gevonden had nog even te horen hoe het met jou persoonlijk gaat.

Kees: Grappig, zit ik te puzzelen wat er gebeurd is. Is het een heel attent berichtje!