Wat is er veel gebeurd in de afgelopen 22 jaar! Ik schrik ervan dat het al 22 jaar is dat ik met geweldloze communicatie bezig ben. Wat vliegt de tijd.
In 1996 begon het een avondje aan zee met Rosenberg, die inmiddels is overleden, de vertaling en verschijning van het eerste boek en de oprichting van het Centrum Geweldloze Communicatie. Het begin van de verspreiding van geweldloze communicatie in Nederland en België. Inmiddels is gc behoorlijk bekend. Iets waar ik best trots op ben.

Hoe ongelooflijk leuk was het om het publicitaire deel van het archief te bekijken en te digitaliseren. Op you-tube staat een overzicht. (eerst naar beneden scrollen)

Namen, logo’s en kleuren zijn veranderd. Zelf ben ik dat ook: gegroeid, geleerd, afgeleerd en ouder geworden. Wat gebleven is, is mijn passie voor mensen en communicatie.
Een passie die ik met veel liefde deel. Schoonheid zien in mensen, in hoe we met elkaar (kunnen) omgaan, is het leven vieren.

Wat ook nog hetzelfde is, zijn de manieren waarop ik dat doe: trainingen, lezingen, coaching en schrijven. Inmiddels zijn er 4 boeken, blogs, elke week een Boosty en ‘ditjes&datjes’.
Op het to-do-lijstje staan een kinderboek, een vervolg op ‘Ik wil graag met je praten’ en vloggen.

Nieuw is het door mij ontwikkelde Model voor Persoonlijke Autonomie (mPA). Het draait om de communicatie met jezelf als je schrikt, wat je tientallen keren per dag doet. Door schrik verandert je denken en handelen. Het patroon dat ontstaat levert meestal schade op in de vorm  van verkrampen of exploderen.

De jaartraining ‘Mijn optimale ik’ zorgt voor een doorbraak van dat patroon.

Wat zegt iemand nou eigenlijk’ is een training die een eerste kennismaking kan zijn met gc en mPA. Het geeft inzicht in de psychologie van communicatie in de dagelijkse praktijk.

Samen met oud deelnemer en collega Theo Koster geef ik binnenkort weer de training intieme relaties. Een nieuwe vorm en een andere naam: Madonna en Boeddha. Beiden als symbool voor het vrouwelijke en mannelijke dat in ieder van ons is en die soms lijnrecht tegenover elkaar staan. Niet alleen in de relatie maar ook in onszelf.

Samen met oud deelnemer Martijn Bakker staat de training ‘Geweldloos Vechten’ in de steigers. Martijn, fysio- en haptotherapeut, is een fervent Aikido beoefenaar. De basishoudingen daarvan komen overeen met de elementen van het model van GC. Een geweldige combinatie en training.

Ik ben blij om weer een nieuwsbrief te schrijven. Blij om weer contact te maken. Jij ook, naar ik wens. Laat vooral weten hoe het je gaat of kom (weer eens) een training doen.
Hartelijke groet, Inga