Mijn naam is Inga Teekens

IETS OVER MIJ

Den Haag is de stad waar ik geboren en getogen ben. Ik heb veel gereisd en heb met grote nieuwsgierigheid en plezier in diverse Europese landen, Azië en Amerika gewerkt. Daar veel ervaring opgedaan over onder andere communicatie en diversiteit. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en in beweging brengt. Wat mij boeit is hoe ik verschillen tot synergie kan laten komen in plaats van tot conflicten. Het is mijn overtuiging dat ieder mens zijn eigen verantwoordelijkheid heeft te dragen en een bijdrage kan leveren aan een gezonde samenwerking en samenleving. Persoonlijke autonomie is daarvoor de basis. Daartoe ontwikkelde ik het Model voor Persoonlijke Autonomie

 

IETS OVER MIJN ACHTERGROND

Na een carrière in het bedrijfsleven ben ik in 1982 een eigen onderneming gestart. Mensen, wat hen beweegt en hoe zij optimaal kunnen functioneren, zijn de rode draad. Management consulting, coachen en trainen zijn de vorm. Mijn relaties bevinden zich in het bedrijfsleven, de overheid, profit en non-profit organisaties, GZ, GGZ en het onderwijs. Ik werk nog steeds zowel in Nederland als in andere landen. Geweldloze Communicatie en PhotoReading zijn door mij geïntroduceerd in het Nederlands taalgebied. Diverse boeken, vertalingen en artikelen zijn van mijn hand. Als spreker gebruik ik humor en verhalen uit mijn eigen leven. De vertaalslag naar handelen in de dagelijkse praktijk zorgt voor inspiratie en motivatie.

IEMAND OVER MIJ

“Jij hebt op mij, op een niet aflatende wijze, indruk gemaakt als een vrouw die zoekt naar ‘eigen kracht’. Dat heb je me niet alleen laten zien door jouw eigen-wijze van denken maar ook door jouw eigen-wijze van dat ‘tonen’, verbaal en non-verbaal. Ik ben daarvan onder de indruk geraakt omdat ik daar ook kwetsbaarheid in zag. Je wilt begrepen worden, net als je anderen wilt begrijpen, en daar ga je voor. Het heeft voor mij tot op de dag van vandaag gewerkt als een voorbeeld. Omdat kracht en kwetsbaarheid hand in hand gaan.”

Dr. Bert (HHF) Derkx MD, PhD – Pediatrician, Psychoanalyst